Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in je carrière? Of wil je graag een andere richting op met je werk? Dan kan outplacement jou helpen bij het maken van een succesvolle carrièreswitch. Maar wat is outplacement precies en hoe kan het jou helpen? In deze blog leg ik je er alles over uit.

Wat is outplacement?

Outplacement is een begeleidingstraject dat jou helpt bij het vinden van een nieuwe baan of het maken van een carrièreswitch. Dit traject wordt vaak aangeboden door werkgevers aan werknemers die boventallig zijn geworden of om andere redenen hun baan verliezen. Maar ook als je zelf op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, kun je gebruik maken van outplacement.

Hoe kan outplacement jou helpen bij een carrièreswitch?

Outplacement biedt verschillende voordelen bij het maken van een carrièreswitch. Ten eerste krijg je persoonlijke begeleiding van een outplacementcoach. Deze coach helpt jou bij het in kaart brengen van je kwaliteiten, interesses en ambities. Samen kijken jullie naar welke functies en sectoren het beste bij jou passen.

Daarnaast biedt outplacement ook ondersteuning bij het sollicitatieproces. Zo kun je bijvoorbeeld hulp krijgen bij het opstellen van een goed cv en het schrijven van een overtuigende sollicitatiebrief. Ook kan de coach je tips geven voor het voeren van sollicitatiegesprekken en het netwerken.

Bovendien kan outplacement je helpen bij het vergroten van je zelfvertrouwen en het omgaan met eventuele twijfels en onzekerheden. Een carrièreswitch kan namelijk best spannend zijn, maar met de juiste begeleiding sta je sterker in je schoenen en kun je met meer vertrouwen de stap zetten naar een nieuwe baan.

Maak gebruik van outplacement Rotterdam

Ben je op zoek naar outplacement in Rotterdam? Dan ben je bij TTI Fenwerk aan het juiste adres. Onze ervaren coaches helpen jou graag bij het maken van een succesvolle carrièreswitch. Met persoonlijke begeleiding en praktische ondersteuning zorgen we ervoor dat jij de juiste keuzes maakt en met vertrouwen de volgende stap in je carrière zet. 

Kortom, outplacement kan jou helpen bij het maken van een succesvolle carrièreswitch door middel van persoonlijke begeleiding, ondersteuning bij het sollicitatieproces en het vergroten van je zelfvertrouwen. Maak gebruik van outplacement Rotterdam en zet de eerste stap naar een nieuwe uitdaging in je carrière!