Het kan gebeuren dat je een jurist wilt inschakelen, bijvoorbeeld omdat je een grote aankoop gedaan hebt die vervolgens niet naar behoren geleverd is. Wanneer je er met de leverancier niet uitkomt, is het verstandig om de situatie niet te laten escaleren, maar om een professional te zoeken die je kan bijstaan. Voor veel mensen is dit echter een drempel, want een jurist brengt ook kosten met zich mee. Moet je dan maar je verlies nemen? Uiteraard niet. Er zijn namelijk heel interessante mogelijkheden om wel gebruik te maken van rechtshulp wanneer jij het nodig hebt, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je aan het eind van de rit een forse factuur op de mat vindt. Wij laten je zien wat we bedoelen. 

Wel rechtshulp, geen verplichtingen 

Misschien weet je dat je altijd een beroep kunt doen op een jurist wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt. Maar wat als je rechtshulp zonder verzekering wilt gebruiken? Ook dan kun je nog altijd terecht bij je verzekeraar. Je kunt bijvoorbeeld bij Univé terecht voor rechtshulp on demand. Dit is een dienst waarbij je eenmalig een verzekering afsluit, enkel en alleen voor het probleem dat je graag bij de horens wilt vatten. Het voordeel van deze dienst is dat je snel geholpen kan worden en zonder dat je voor onverwachte kosten komt te staan. Je kunt even naar de site van deze verzekeraar gaan waar je een vragenlijst vindt. Beantwoord deze vragen en je krijgt vervolgens gelijk te zien wie je kan helpen, en voor welk tarief. Het bedrag dat je te zien krijgt, zijn de totale kosten zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Ga je akkoord met deze kosten, dan kun je deze betalen en vervolgens kun je gelijk in contact komen met je jurist. Zo kun je meteen beginnen met het vinden van een oplossing voor je probleem. 

Hoe gaat de jurist te werk? 

Stel; je hebt een nieuwe keuken besteld en nadat je maanden hebt gewacht op de levering ervan, blijkt dat de keuken in de verkeerde kleur geleverd is. Dat is heel vervelend, want nu loopt je hele planning in de honderd. Volgens de leverancier is alles precies geleverd zoals zou moeten, maar je hebt bewijs dat dit niet het geval is. Als je een jurist in de arm neemt, zal deze alle afspraken nalopen, verzamel daarom altijd alle mogelijke bewijzen. Vervolgens zal de jurist kijken naar wat jouw rechten zijn. Mochten je rechten met voeten getreden worden, dan zal de jurist de leverancier daarop wijzen. Zo wordt aan de hand van de wet een oplossing gevonden voor jullie geschil. Doorgaans leidt dit snel tot een oplossing. 

Altijd verzekerd zijn van rechtshulp? 

Mocht je vaker gebruik willen maken van rechtshulp, bijvoorbeeld omdat je graag advies bij een jurist wilt inwinnen, dan kun je ook een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Met deze verzekering betaal je maandelijks een premie en in ruil daarvoor staat er altijd iemand voor je klaar om je van advies te voorzien. Kijk op de site van je verzekeraar om deze polis af te sluiten.