A A A

WMO Vervoer

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is bedoeld voor mensen met een beperkte mobiliteit. Uw gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wet. Zij bepaalt of u voor deze wet in aanmerking komt. Veel gemeenten hebben daarvoor al afspraken met VMNN gemaakt. Speciaal voor WMO-gerechtigden hebben wij een goed-functionerend vervoerssysteem ontwikkeld. Met dit systeem reist u eenvoudig naar het station, winkelcentrum, familie, en sportvereniging of gaat u gewoon gezellig een avondje uit.

Tegen een laag tarief kunt u vanuit uw woongemeente een vastgesteld aantal zones reizen. In de meeste gemeenten is 5 het maximum aantal te reizen zones van of naar een adres binnen uw woongemeente. Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op begeleiding. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw woongemeente.

Voor het reserveren van WMO-vervoer kunt u bellen met ons call-center, 24 uur per dag, 7 dagen per week en óók op feestdagen. De telefoniste zal u dan vragen naar uw naam, eventueel klantnummer, uw reisbestemming en de afhaaltijd. U dient minimaal één uur van tevoren te reserveren.

Voor de volgende gemeenten verzorgen wij het WMO-vervoer:  

Gemeente: Reserveringsnummer Folder Tarief
Assen 0900-4002000  pdf  pdf
Aa en Hunze 0900-4002000  pdf  pdf
Haren 0900-4002000  pdf  pdf
Noordenveld 0900-4002000    pdf
Tynaarlo 0900-4002000    pdf

Wilt u meer informatie over het WMO vervoer kijk dan op één van onze vestigingen:
Personenvervoer: Assen Emmen Hoogeveen Meppel Haren.