A A A

Openbaar Vervoer

In opdracht van het OV-bureau Groningen Drenthe verzorgen wij een deel van het openbaar vervoer in de regio Noord-Drenthe en Haren, waaronder de LijnBelBus, de Servicebus in Assen en Haren en de Buurtbus. Let op: per 11 december 2016 geldt een nieuwe dienstregeling zie www.qbuzz.nl 

 Kleinschalig Openbaar vervoer
Kleinschalig openbaar vervoer is openbaar vervoer dat zich kenmerkt door minder drukke lijnen in dunbevolkte gebieden waar het aantal te vervoeren passagiers structureel minder dan acht is. VMNN voert kleinschalig openbaar vervoer uit in Noord- en Zuidwest-Drenthe in opdracht van het OV-bureau. De ritten worden gereden met speciaal uitgeruste acht persoonsbussen (met rolstoelvoorziening) en zijn herkenbaar als OV bus met lijnaanduiding. Door deze oplossing kan het openbaar vervoer ook op minder drukke lijnen en plattelandgebieden toch gegarandeerd worden.

 LijnBelBus    

De LijnBelBus biedt u extra reismogelijkheden op de belangrijkste buslijnen. De LijnBelBus rijdt in de stille uren wanneer de grote bus niet rijdt, ’s avonds en in het weekend. Voor het reizen met de LijnBelBus moet u minimaal één uur van te voren telefonisch reserveren bij de klantenservice. De LijnBelBus rijdt volgens een vaste route en een vaste dienstregeling. Meer informatie over de exacte vertrektijden vindt u op www.qbuzz.nl of bij uw halte.

 

 Betaling

 Niet alle voertuigen zijn voorzien van OV-chipkaartapparatuur. Op het moment dat u de LijnBelBus reserveert wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

 Het OV-bureau werkt aan een oplossing en tot die tijd moet u een Eurokaartje kopen. Dat is lastig voor u, maar het OV-bureau vergoedt het prijsverschil tussen reizen met uw OV-chipkaart en het Eurokaartje. Zo betaalt u niet meer voor uw reis, of u nu op saldo wilde reizen of met uw abonnement. Voor vragen kunt u contact opnemen met het OV-bureau Groningen Drenthe.

 Voor reserveringen belt u met VMNN 0900-4002000

Buurtbus
De Buurtbus is een kleinere bus die volgens een vaste route en dienst- regeling rijdt. De Buurtbus is een vorm van openbaar vervoer en wordt gereden door een team van vrijwilligers. Bewoners kunnen gemakkelijk naar verschillende bestemmingen in de gemeenten reizen, zoals het winkelcentrum of een bezoek brengen aan familie of vrienden. Scholieren kunnen met de Buurtbus overstappen op de streekbus of trein. Zo draagt de Buurtbus bij aan de leefbaarheid van de dorpen waar het reguliere streekvervoer niet komt.

Buurtbus Oostermoer
Met Buurtbus Oostermoer (lijn 505) reist u gemakkelijk en goedkoop van uw dorp naar de voorzieningen in Gieten, Stadskanaal en vice versa. In Gieten en Stadskanaal kunt u ook overstappen op de verschillende buslijnen naar bijvoorbeeld Groningen, Assen, Veendam en Emmen.

Dienstregeling en route
U kunt van maandag tot en met zaterdag gebruik maken van de Buurtbus. De dienstregeling van de Buurtbus lijn 505 kunt u vinden op
www.qbuzz.nl.

Buurtbusvereniging Oostermoer
De Buurtbus rijdt dankzij de inzet van 25 vrijwilligers uit o.a. de gemeente Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Stadskanaal. Gezien hun enthousiasme kunt u rekenen op vriendelijke en behulpzame chauffeurs, die bovendien het gebied goed kennen.

 Heeft u belangstelling om chauffeur te worden? Dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Buurtbusvereniging Oostermoer, mevrouw A. Huiting via telefoonnummer 0599 - 648 589 

 OV-bureau Groningen Drenthe
Het OV-bureau Groningen Drenthe is een samenwerkingsverband van de provincie Groningen, provincie Drenthe en de gemeente Groningen. Het OV-bureau ontwikkelt, beheert en organiseert het openbaar vervoer per bus in beide provincies. Hun uitgangspunt is om steden zo goed mogelijk bereikbaar te houden én te zorgen voor goede verbindingen vanuit het platteland. Meer informatie vindt u op
www.ovbgd.nl.

 Meepraten werkt

 Wat kan er beter aan het openbaar vervoer per bus?

 

Dat wil het OV-bureau Groningen Drenthe graag van u weten! Praat mee over het OV en wordt lid van het Digitaal Reizigerspanel. U ontvangt dan 3 à 4 keer per jaar een online enquête. Met uw inbreng kunnen we zorgen dat het openbaar vervoer nog beter aansluit op uw wensen. Meld u aan op www.praatmeeoverhetov.nl

Handige informatie

 

 

 

Voor het plannen van uw reis van deur tot deur
0900 – 9292 (€ 0,90 per minuut) of
 http://www.9292ov.nl.

 Voor informatie over de regio buslijnen, Buurtbus en de LijnBelBus, tel. 0900-4002000 of via onze afdeling Klantenservice 0592-378740 (tijdens kantooruren, afhankelijk van uw vraag wordt u doorverbonden met de desbetreffende afdeling of vestiging.)
E-mail: klantenservice
@vmnn.nl (E-mail wordt op werkdagen tijdens kantooruren gelezen)

Voor informatie over de streekbussen en Qliners van Qbuzz
Klantenservice Qbuzz (geen reisinformatie)
0900 – 728 99 65 (lokaal tarief)
www.qbuzz.nl