A A A

Cityline

Cityline

In verband met het wegvallen van de stadsdiensten per 14 december 2015 gaat VMNN een nieuwe vorm van stadsvervoer in opdracht van de gemeente Assen uitvoeren, de  Cityline.  De Cityline is een comfortabele, flexibele en toegankelijke manier van vervoer voor alle  Assenaren maar zeker  ook gericht op mensen met een beperking; met de Cityline kan men zelfstandig blijven reizen! Cityline kent twee buslijnen die rijden in bijna alle wijken van Assen. Ook wordt een groot aantal nieuwe bestemmingen bediend. Zoals de Bonte Wever en motel Van der Valk, maar ook bijvoorbeeld park Diepstroeten.

Beide lijnen gaan door het centrum en zijn bij uitstek geschikt om een middagje te winkelen.

Extra service

Cityline is een uitstekende aanvulling op het bestaande Wmo-vervoer. Cityline biedt namelijk extra service voor Assenaren die moeite hebben met lopen. U kunt gewoon uw rollator of rolstoel meenemen in de bus. De buschauffeurs helpen u graag bij het in- en uitstappen. En wilt u voor uw huis worden afgezet. Vraag het gewoon. Als uw huis dichtbij de route ligt, rijdt de chauffeur gewoon een straatje om. Als u de bus tegenkomt op zijn route dan hoeft u enkel uw hand op te steken om te kunnen instappen. Ook dat is servicegericht en flexibel vervoer! 

 Goedkoop

Reizen met Cityline is aantrekkelijk geprijsd. Met uw Wmo pas koopt u in de bus een kaartje van 1 euro. En wanneer u samen reist met iemand betaalt deze maar 2 euro. Daarmee bent u vaak goedkoper uit dan met de Wmo taxi.

 Lijn 7 a en b

Lijn 7 rijdt van de Burgemeester Lohmanweg in Diepstroeten door de wijken Assen Oost, Lariks, Pittelo en Kloosterveen naar motel  Van der Valk aan de Balkenweg en omgekeerd.

 Lijn 8 a en b

Lijn 8 loopt van het transferium Marsdijk naar motel Van der Valk aan de Balkenweg door de wijken Peelo, Noorderpark en Baggelhuizen.

Zonder overstap

Bij aankomst bij motel Van der Valk, gaat lijn 7 over in lijn 8 en lijn 8 in lijn 7 over. Hierdoor kan men zonder overstap dus rechtstreeks van bijvoorbeeld Pittelo naar Baggehuizen reizen.

 Aansluiting

Bij het NS station kan overgestapt worden van de ene op de andere lijn. De bussen wachten hier op elkaar. Ook is er aansluiting op de Sprinters van NS. Ieder uur rijdt er een bus in beide richtingen van de route.

Kaartje kopen

U koopt uw kaartje in de bus. Wie met een Wmo pas reist, betaalt hiervoor 1 euro. Andere Assenaren betalen 2 euro. Binnen een uur kunt u met dit kaartje gebruik maken van een andere bus van Cityline. Zo heeft u voldoende tijd om over te stappen of zelfs weer terug te reizen. Kinderen tot 12 jaar reizen gratis met u mee met Cityline. De OV chipkaart is niet geldig.

Voor meer informatie kunt u hier de folder en de dienstregling van de Cityline downloaden.