A A A

Algemeen Nieuws

VMNN en Taxi Dorenbos slaan handen ineen
Geplaatst op woensdag 12 juli 2017 om 09:56:34 door Monique Klein.

              

VMNN en Taxi Dorenbos slaan handen ineen

In de afgelopen maanden hebben de directies van VMNN en Taxi Dorenbos de mogelijkheden van een nauwe(re) samenwerking  onderzocht. Hieruit is gebleken dat maximale synergievoordelen behaald kunnen worden als beide bedrijven “in elkaar geschoven” worden. Dit heeft er toe geleid dat Taxi Dorenbos de aandelen van VMNN heeft overgenomen, met als uiteindelijke bedoeling dat beide bedrijven tot één organisatie zullen versmelten. De huidige algemeen directeur van VMNN, Bert Jakobs, zal als eindverantwoordelijke dit overnameproces aansturen en de algehele leiding van de toekomstige organisatie op zich nemen.

De vakbonden zijn reeds op de hoogte gebracht van de overname en de ondernemingsraad van VMNN heeft een positief advies gegeven. Ook het personeel van beide organisaties is inmiddels via een brief op de hoogte gebracht en zij zullen later dit jaar via bijeenkomsten nog nader worden geïnformeerd.

Door de samenvoeging ontstaat een personenvervoersorganisatie waar ongeveer 800 mensen werkzaam zijn, verdeeld over 8 vestigingen in Drenthe, Groningen en Friesland. Het wagenpark zal uit ca. 600 voertuigen bestaan. “Kortom, een sterk en groot, maar toch nog regionaal gericht, personenvervoerbedrijf, dat wil staan voor stabiliteit, betrouwbaarheid, professionaliteit en transparantie”, aldus Bert Jakobs, die wil benadrukken dat schaalvergroting de enige manier is waarop bovengemiddelde kwaliteit nog tegen concurrerende tarieven kan worden aangeboden.

 

< Ga terug