A A A

Algemeen Nieuws

Social Return overeenkomst UWV, VMNN en Meesterwerk
Geplaatst op vrijdag 12 mei 2017 om 00:00:00 door Monique Klein.

Social Return overeenkomst UWV, VMNN en Meesterwerk                                       

Assen, 12 mei 2017

Vandaag, vrijdag 12 mei  tekenen UWV Groningen, Friesland en Drenthe, Vervoersmanagement Noord-Nederland (VMNN) en Meesterwerk, een overeenkomst voor het plaatsen van  50 mensen in het kader van Social Return als taxichauffeur bij VMNN.

Dit unieke initiatief moet ervoor zorgen dat deze kandidaten uit Groningen, Friesland en Drenthe die op zoek zijn naar werk, instromen bij VMNN als taxichauffeur. Het gaat hierbij om personen met een afstand tot de  arbeidsmarkt. Deze kandidaten kunnen de opleiding tot taxichauffeur volgen en krijgen aansluitend een baan als groepsvervoer chauffeur en/of vraagafhankelijk chauffeur bij VMNN.

Eerder dit jaar heeft VMNN het PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) keurmerk al behaald. Met dit keurmerk kan VMNN haar maatschappelijke verantwoordelijkheid vormgeven en een bijdrage leveren aan Social Return. Het tekenen van een overeenkomst met het UWV is dan een logische vervolgstap.

Meesterwerk Werkprojecten zal de begeleiding van de kandidaten op zich nemen. In nauwe samenwerking met het UWV zal de werving en selectie vorm worden gegeven

Van links naar rechts: J. Huygen (UWV), Rob den Boef (Meesterwerk), Bert Jakobs (VMNN), Adriana Fonseca (VMNN), Eddy Gelhever (Meesterwerk) en Arjen Coppen.(UWV).

< Ga terug